Strandrace Renesse, 3 man in de top 10, podium komt dichterbij..

Mooie uitslagen vandaag in de MTB Strandrace Renesse! Met 3 man bij de eerste 10 mogen we zeker niet klagen over de zware strandrace van vandaag. Eigenlijk 1 van de eerste strandraces dit seizoen waar al onze kopmannen goed mee konden doen tot in de finale. Een podiumplek zat er tot het einde in, helaas werd Bram, na veel sleurwerk, op de streep geklopt.  Winnaar vandaag was Erik Dekker (ex beroepsrenner), dus nog steeds goed in conditie! Ook plek 2 (Sander Lormans) en 3 (good old Henry Kes) waren voor mannen met veel ervaring… Toch mogen we tevreden terugkijken, al was de valpartij van Sven natuurlijk een domper. Het rijden van het team biedt echter perspectief voor de Dijk tot Dijk strandrace over 2 weken!

Bram de Waard Renesse

Hieronder de eerste reacties na de finish:

Bram kwam vandaag na een sterke race als 5e over de streep: ”Vandaag een 5e plek in Renesse.. Met in de laatste 10 km drie man vooruit alles alleen op kop gereden om er weer bij te komen! Dit lukte uiteindelijk maar toen kon de rest natuurlijk ineens weer heel hard sprinten haha… Toch tevreden met plek 5!”

Niet ver daarachter kwam Sven als 7e over de streep, maar moest daarna meteen door naar het ziekenhuis.. “Gevallen bij het keerpunt, op een dijk met grind, nu een groot gat in m’n knie. Wel doorgereden en er evengoed nog een 7e plaats uit kunnen slepen. Het zit niet mee, hopelijk zit ik snel weer op de fiets”. Ook Roy reed in de achtervolgende groep en liet met de 8e plaats zien dat, met het XC seizoen op komst, ook de vorm er weer aan zit te komen.

Henk werd 24e, 4 plaatsen voor Jacco: Strandrace ging best goed vandaag. Slag net gemist en in de ‘mongolenwaaier’ de wedstrijd uit gereden.” Ook toonde Henk zich een echte teamplayer en ging hij Sven mee naar het ziekenhuis, top!

Ook Jacco zat na een goede start lang in de 1e groep. “Tot het brak op een slecht stuk en we met 6 man in de achtervolging moesten. Bij de strandafgang van het keerpunt moest ik de andere mannen laten gaan en kwam ik met Melvin Bos te rijden, we pikten onderweg Ad de Brabander nog op en zijn met zijn 3en naar de finish gereden. Op een 28e plaats gefinisht, zeer tevreden.”

11 seconden daarna kwam Marcel als 38e over de meet. “Tevreden met plek 38! Kon de toppers tegenwind vrij goed volgen, maar ik zat iets te ver van achter in de eerste groep waardoor ik, mede door een valpartijtje voor me, de aansluiting net verloor.”

Dat het team vandaag goed heeft gereden bewees ook Jos. Bij de start stond hij nog naast latere winnaar Erik Dekker en gaf uiteindelijk 1,5 minuut toe op Marcel en Jacco.  “Super goed en lekker gereden, zat achter een valpartij bij de strandpalen en moest helaas net de groep van Marcel laten gaan. Uiteindelijk 47e!”.

Foto’s door: Ruud Kranenburg (Facebook Annemarie)

MTB Strandrace

Sven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s