Raphael Mounton

Naam: Raphaël Mouton
Geboortedatum: 17-03-2004
Categorie: Nieuwelingen
Lengte: 187 cm
Gewicht: 69kg
Woonplaats: Petten

Ik ben Raphael Mouton en fiets al sinds mijn 6e. Ik ben gaan fietsen omdat mijn opa (Willem wouters) dit altijd deed en mij toen ik 6 jaar was mee vroeg om een rondje te gaan mountainbiken ik het bos, ik vond dit zo leuk dat ik het weekend daarop opa opbelde om te vragen of we weer een rondje konden gaan fietsen door het bos. Als we klaar waren met het bos dan gingen we volgas met wind mee over t strand terug naar huis🚴‍♂💨 zo is mijn liefde voor het strand rijden ontstaan.

Ik heb mijn eerste racefiets een paar jaar later van opa gekregen. Daar ben ik toen veel op gaan trainen samen met opa en papa want die waren aan t trainen voor de Tour 4 Life. Ik bleek dit ook fantastisch te vinden en ging toen een paar wedstrijden rijden en die kick die je krijgt als je volgas rijd is zo geweldig.

Nu rij ik vooral zomers op de racefiets wedstrijden en dan het liefst de klassiekers, s winters rij ik vooral op het strand en dan vind ik vooral de criteriums het leukst omdat die meestal wat technischer zijn

Mooiste (strand)prestaties:
2e plaats X-Callantsoog Duo met Bram, Eerste plaats Ronde van Warmen huizen (nieuwelingen, 2019),  winnaar Egmond Jeugdwedstrijd (2019)