Egmond-Pier-Egmond (tevens NK) ; een „EPEische” editie!

Met niemand mee in de eerste groep van zo’n 12 renners die zich vormde vlak na de start (wat pech bij de start en strandopgang van onze mannen) werd er veel energie verspeeld om weer aansluiting te krijgen. Met ook een zware terugweg was dit net wat teveel om vandaag mee te kunnen doen voor het podium. Toch weer mooie uitslagen in dit misschien wel sterkste deelnemersveld tot nu toe.

Jos van Dorp

Maar eerlijk is eerlijk, vooraf was er op meer gehoopt door onze renners, dus vlak na de finish (na een zeer zware wedstrijd, op mooie wijze gewonnen door Richard Jansen) moesten onze kopmannen toch even de teleurstelling verwerken. Maar toen het zand eenmaal weer uit de oren was gespoeld, werd er alweer vooruit gekeken, er staan nog meer wedstrijden op de kalender!

Klasseringen EPE: Sven 10e, Bram 15e, Roy 19e, Henk 35e, Marcel 45e, Jos 52e en Jacco 56e

De renners over hun wedstrijd:

Bram: Vandaag NK Egmond Pier Egmond, was een heroïsche editie! Was uitkijken geblazen ivm de vele rijsporen/drukte op de terugweg met tegenliggers(4500 deelnemers)!!! Uiteindelijk gefinisht op plek 15 bij de licentiehouders… Op naar Zeeland over 2 weken!

Marcel:  Het was met recht een “EPEische” editie vandaag! Alles meegemaakt; Bij het opgaan van het strand een valpartij voor me, dus lopen en de eerste 3 waaiers gemist, op de heenweg tijdens de slagregens gevallen door een diep autospoor, een paar keer op een haar na tegenliggers gemist en geen idee gehad op welke plek ik nu eigenlijk reed…Maar heb het maximale eruit gehaald, dus tevreden!

Sven: Dag om snel te vergeten, op de heenweg teveel laten liggen. De knop om en vooruit kijken!

Jacco: Na een zeer zware Egmond Pier Egmond met zwaar strand, storm en slagregen toch nog op een mooie plek gefinisht.

Henk: Zo dat was EPE, wat een zware wedstrijd. Snoeiharde wind, ijsregen en de wind die tijdens de koers draait. Geen hele goede dag en die heb je tegenwoordig wel nodig op het strand haha. Vreselijk af gezien maar wel genoten van de omstandigheden. Erg mooi dat ik de laatste 5 km mij MTB helden van vroeger, sir Bart Brentjens en Jan Weevers uit de wind kon houden. Volgend jaar weer!

Roy: De laatste 2 strandraces liepen (mede doordat ik niet fit was) niet helemaal zo als gepland, maar uiteindelijk met deze zware omstandigheden, wat me normaal (nog) niet erg goed ligt, ben ik zeker tevreden met m’n klassering!

Jos: Prachtige strandrace gereden , bizarre omstandigheden , hoort bij zo’n wedstrijd, zelf dik tevreden

Marcel en Jacco in het midden van de groep, nog net te herkennen aan de groene helmen.. Foto: Wim Lemmers

Marcel en Jacco in het midden van de groep, nog net te herkennen aan de groene helmen.. Foto: Wim Lemmers

Roy Beukers Egmond

Roy in de achtervolging met Bart Brentjens in zijn wiel. Foto: Rob Duin

Foto: Arjen Schippers

Foto: Arjen Schippers

Sven maakte nog veel goed in de laatste kilometers. Foto: Rob Duin

Sven maakte nog veel goed in de laatste kilometers. Foto: Rob Duin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s