Marcel Beukers

Naam: Marcel Beukers
Geboortedatum: 09-07-1968
Woonplaats: Petten aan Zee
Hobby: Monique, fietsen en werken
Sportverleden: Schaatsen en fietsen
Categorie: Masters 40+
Lengte: 189cm
Gewicht: 81kg

marcel

Toen ik op 11 jarige leeftijd een schaatswedstrijdje reed op de Tankval in Petten (ja toen had je nog natuurijs..) vond Lange Cees dat ik maar snel lid moest worden van een club, STG t’ Zwanewater. Het schaatsen ging goed en na enkele deelnames aan het NK jeugd bleek dat het echte sprintwerk (500m) toch wat te kort was voor mij en ging ik meer marathons rijden. Dit ging vrij goed, ook landelijk, en zo kwam ik als B-rijder met namen zoals Frits Schalij, Hilbert van der Duim, Engel Hopman, Bert Hogeboom, Jan Hopman en Arnold Stam in de toenmalige VGZ schaatsploeg te rijden. Behalve op kunstijs, stonden ook natuurijswedstrijden in binnen en buitenland op het programma, een prachtige en leerzame tijd!

Toen op 18 jarige leeftijd de kans voorbij kwam om een eigen rijwielzaak te beginnen voorbij kwam, liet ik deze niet lopen, en aangezien het schaatstalent van mij niet zodanig was dat ik het kon combineren was het einde schaatscarrière. Maar niet getreurd, inmiddels had ik wel in de gaten dat het fietsen mij nog wat makkelijker afging en zo heb ik nog een aantal jaren Elite gereden en uiteraard heel lang de regionale meerdaagse (meerdere keren leiderstrui gedragen) en 1 dags koersen (hoe zwaarder hoe beter) onveilig gemaakt..:-).

Ook tijdrijden en mountainbiken vind ik nog steeds prachtig en probeer ik zoveel mogelijk te combineren met werk en gezin. En nu dus al enkele jaren als “veteraan” de strandraces, dat is pas mooi werk! De leeftijd zorgt er inmiddels voor dat de kopgroep meestal net te hoog gegrepen is, maar ik kan er ook van genieten als andere mannen van ons team er wel bij zitten! Verder zorg ik samen met Monique ervoor dat alles rondom het team geregeld is. Laat het seizoen maar beginnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s