Het Team

Biketeam

Nadat 2011 het laatste jaar was voor het Biketeam.nl als opleidingsploeg, was er voor 2015 een doorstart als strandteam! Het nieuwe Biketeam (toen Milremo-Beukers) is een mix van jonge talenten en ervaren renners die niet alleen op jacht gaan naar mooie prestaties, maar ook door feedback te geven aan de sponsoren, als testteam zal fungeren. Voor specifieke wedstrijden kan het team uitgebreid worden met gastrenners.

Na ruim 2 jaar bijgedragen te hebben aan het vergroten van de naamsbekendheid van Milremo custom teamkleding, gaan we vanaf 2016 de hoogwaardige kleding van het fietskledingmerk Pearl Izumi (ook eigendom van Shimano) zo goed mogelijk in beeld proberen te brengen! Lees hier alles over de naamswijziging en onze andere sponsoren.

beachbattle3 20161127-asc_3314

Benieuwd hoe het allemaal is begonnen? Dit is het persbericht van het eerste Stichting Biketeam.nl jaar:

”Op 1 augustus 2007 is een stichting opgericht met als doel talentvolle Noord-Hollandse mountainbikers de gelegenheid te geven zich te ontwikkelen tot mountainbikers van boven gemiddeld niveau te weten: Stichting Biketeam.nl

De reden hiervoor is dat er bij diverse verenigingen in Noord-Holland veel talentvolle mountainbikers rijden, die binnen hun vereniging te weinig professionele aanpak en ondersteuning krijgen om zich maximaal te kunnen ontwikkelen.

De oorzaak hiervan is dat er vaak te weinig financiële middelen binnen een vereniging beschikbaar zijn om enkele toprijders in hun ontwikkeling te kunnen ondersteunen. De verenigingen concentreren zich veelal op breedtesport. Hierdoor krijgen de echte talenten te weinig kans zich te ontwikkelen.

Om haar doelstelling te kunnen verwezenlijken heeft de Stichting een Noord-Hollandse mountainbikeploeg opgericht, waar de talentvolle rijders de gelegenheid krijgen zich te ontwikkelen tot mountainbikers van boven gemiddeld niveau. De ontwikkeling van deze rijders gebeurt onder professionele begeleiding van gediplomeerd en enthousiast technisch kader.

Naast dit sportieve element wil de stichting zich ook inzetten om jonge sporters voorlichting te geven op het gebied van normen en waarden binnen de sport en het wijzen op de gevaren en ethische bezwaren van doping.

Verder heeft de stichting zich tot doel gesteld een positieve bijdrage te leveren aan een beter milieu en een gezondere leefstijl, onder andere door middel van het promoten van mountainbiken in de breedste zin van het woord. Ook wil de stichting zich inzetten voor ideële doelen. Denk hierbij aan ‘Start to Bike’ dagen en/of clinics voor minder valide sporters.
Petten,  1 augustus 2007”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s