Mooie zondag voor het team!

Gister zware omstandigheden tijdens het EK strandrace in Scheveningen, door veel wind, regen en zacht strand werd het een wedstrijd voor echte strandbikkels 😆.
Roy en Barend stonden aan het vertrek bij de Elite renners en na het eerste technische keerpunt zat Roy in de kopgroep van 6. Dit tempo lag op het zware strand net wat te hoog waardoor hij hieruit (samen met de Franse kampioen) moest lossen en een paar groepjes terugviel. In de finale wist hij nog sterk terug te komen tot plek 14 in de door Lars Boom gewonnen wedstrijd. Ook Barend reed sterk, zijn vorm wordt per week beter! In dit sterke deelnemersveld met diverse profs werd hij 38e.

Bij de Master 40+ wedstrijd (er was geen 50+ en 60+ 😄) drie van onze renners aan de start. Ook daar ontplofte de wedstrijd bijna direct, dat kon ook niet anders met mannen als Sander Lormans, Erik Dekker en Ramses aan het vertrek! Bram reed een dijk van een wedstrijd en werd vijfde in dit geweld. Ook Marcel haalde het maximale eruit en finishte als 12e. Door een valpartij (zonder erg) halverwege de koers verloor Jos de aansluiting met een mooi groepje maar wist zich terug te vechten naar plek 15.
Was weer een mooie stranddag zo, maar dat kwam ook door de topverzorging van coach Jacco natuurlijk 👍!

En er werd niet alleen op het strand gereden dit weekend. Sven startte op zijn Storm in de Westerland Off-road Challenge en wist daar te winnen! En onze veldrijder Wesley werd tweede (achter Dylan Groenewegen) tijdens een cross in Amsterdam. Hij vondt het jammer dat het geen sprintje werd, dan had hij het nog wel eens willen zien 😜.

Top gereden allemaal weer mannen! Eerstvolgende wedstrijd is de D-Day Strandrace zondag in Castricum.

(foto’s oa van Rob Janssen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s