Sven weer present in sterke kopgroep! – Noordwijk 2017

15936927_1396310483713892_6208384123820591366_o

Vandaag stond De Flexwinkel MTB Beachrace in Noordwijk op het programma voor de mannen, en alleen Jos (herstellend van de griep) en Henk (aan het verhuizen) ontbraken. Met Tom Dumoulin, Ramon Sinkeldam en Laurens ten Dam van Team Sunweb aan het vertrek, was het duidelijk dat het een harde koers zou worden. Sem mocht vanaf de eerste rij vertrekken, de andere mannen stonden in vak 2. Maar nadat de eerste strandafgang genomen was, bleek Roy al alleen vooruit te rijden, het starten was hij blijkbaar nog niet verleerd 😉.

Met een iets draaiende wind en een redelijk zwaar strand kwam er een grote groep in Zandvoort aan, waar al onze mannen nog bij zaten. De strandopgang en de zware ronde om het circuit zorgden er echter voor dat de groep volledig uit elkaar gereden het strand weer op kwam, met Sven in de kopgroep.

Roy, net terug van zijn trip naar Nieuw Zeeland, moest zich terug laten zakken in een groep met Sem (ook nog niet helemaal fit), en Bram, die in de achtervolging moest na een wat minder keerpunt, reed in de groep daarachter. Marcel zat daar weer vlak achter in de “chasse patate” met enkele renners, op korte afstand achtervolgd door een grote groep. Reclametechnisch gezien waren we goed verdeeld dus..😉.

Sven moest uiteindelijk achter de ontsnapte Sinkeldam sprinten met zijn groep voor de overige podiumplaatsen. De laatste strandmeters gingen niet helemaal lekker, maar toch een mooie 8e plaats, net voor Dumoulin. Roy en Sem kwamen gezamenlijk over de streep op plek 33 & 34, Bram werd 55e en Marcel 61e.

Volgend weekend staat er geen strandrace op het programma.

Remon Stroomer Fotografie & Jeroen van der Mije bedankt voor de mooie foto’s! Benieuw naar Roy zijn avontuur in Nieuw – Zeeland? Bekijk hier de video:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s