Overwinning voor Sven in Castricum!

Dat was ‘m dan, de laatste strandrace uit de KNWU Competitie van seizoen 2015/2016.. En die hebben we heel erg mooi afgesloten!

CCC 2016 - Sven Broekaart

De kussen waren voor Sven

Met bijna het complete team stonden we gister aan de start in Castricum; Sem reed de MTB Seizoensopener in Berlicum en werd netjes 16e, terwijl Roy tijdelijk ‘out of competition’ is (Lees hier meer: roybeukers.nl/uitgeschakeld).

De rest van de mannen waren klaar om Sven’s 2e plaats in het klassement veilig te stellen en natuurlijk ook om mee te strijden voor de dagoverwinning! Met zwaar strand en een uitdagend keerpunt was de kans groot dat de groep snel uitgedund zou worden, en dat gebeurde ook.

Al snel was er nog maar een groep van 40 renners over en op de zware stukken toonde de voorste renners uit het klassement zich vooraan. In het mulle zand bij het keerpunt in Camperduin werd er echt gas gegeven en de 3 sterkste mannen bleven over. De nummers 1, 2 en 3 uit het klassement, Ramses Bekkenk, Sven en Bram Rood.

Bram Rood moest de twee halverwege de terugweg laten gaan en ook Ramses zat even op een gaatje, maar die kwam al snel weer terug en dus kwam het aan op de laatste meters… Sven toonde zich de sterkste op de zware aankomst en pakte zo de dagoverwinning! Hij behield daarmee ook zijn 2e plaats in het klassement!

Ook de andere mannen reden zondag hard: Henk werd 12e en Bram 17e, waardoor we naast de 2e plaats van Sven nog 2 man in de top tien van het eindklassement hebben! Aart kwam als 30e over de meet gevolgd door Marcel, die 42e werd. Even daarna volgde Jos (na een aanvaring met een loper) als 91e en Jacco als 111e.

Hieronder de reacties van onze Sven, Henk, Aart en Bram:

 

Sven:
Vandaag de MTB strand race Castricum gewonnen! Ook 2e in het eindklassement achter terechte winnaar Ramses Bekkenk.
Erg blij dat ik het strandseizoen mooi heb kunnen afsluiten. Milremo-Beukers Biketeam.nl ploegmaten, sponsors, verzorgers & supporters bedankt voor jullie steun!

Henk (12e plaats):
Niet verwacht maar na de start zat ik meteen in een goed ritme. Samen met Sven Broekaart in de kopgroep beland. Na het keerpunt helaas solo verder (keerpunten moeten beter). Uiteindelijk 12e geworden en heel blij dat Sven de koers kon winnen. Was een mooi seizoen met goede uitslagen van de Milremo/Beukers boys!!! 4 man bij de eerste 20 in het klassement is top!!

Bram (17e plaats):
Zo het strandseizoen zit er weer op, met de laatste wedstrijd Castricum/Camperduin/Castricum!
Vandaag plek 17. Maar uiteindelijk toch nog een 5e plek in het eindklassement strandracecompetitie van de KNWU!!

Aart (30e plaats):
Zat er goed bij na de start maar het deed gelijk pijn… Schakelde mezelf uit door een verkeerd spoortje te kiezen na een km of 6. Ritme weer gevonden in de achtervolgende groep. Uiteindelijk als 30ste gefinished. Had op meer gehoopt de laatste 2 wedstrijden maar ik weet waardoor dat komt dus daar gaan we aan werken. Gelukkig pakte Sven Broekaart de dagoverwinning zodat ook deze race weer een Milremo Beukers renner op het podium mocht klimmen!
Genoten van de wedstrijden de afgelopen maanden met als uitschieters de koersen op Texel het Nk en het Wk op de Brouwersdam. Trots op mijn ploegmaten die gewoon super gepresteerd hebben dit jaar! Veel podiumplekken, topklasseringen en overwinningen in de strandklassementen. Sponsors en ploegmaats bedankt en tot november als het weer begint in Hoek van Holland!!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s