3e plaats voor Sven op Ameland!

Zaterdag stonden Sven, Henk, Aart, Bram en Jos aan de start van de MTB Ameland strandrace.
Schermafbeelding 2016-03-14 om 08.39.52
Na de winst van Roy in het Beachseries klassement stond de ploeg vol moraal aan de start. Met Sven op een 2e plaats hebben we ook in de KNWU competitie een ‘klassementsrenner’. Eenmaal op het strand was er al snel een kleine kopgroep weg met daarin Sven. Later sloot een tweede groep aan met Bram en een zeer sterk rijdende Henk.

Op het keerpunt werd deze groep uit elkaar gereden en kort daarna gingen er 2 renners vandoor. Bij de 6 achtervolgers hadden zij ook allebei een ploeggenoot en dus liep de achtervolging niet lekker. In de finale toonde Sven zich het snelste van deze 6 en pakte zo de laatste podiumplaats en liep daar weer wat punten mee in op de klassementsleider.

Bram kwam iets later als 17e over de finish terwijl Henk z’n goede benen niet kon verzilveren door een aflopende band en 21e werd. Aart werd 32e en Jos had duidelijk haast om de veerboot te halen en reed na een sterke koers naar plek 36.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de KNWU competitie tijdens de MTB strand race Castricum. Benieuwd hoe Aart afgelopen weekend heeft beleefd? Lees hieronder zijn verslag:


Aart:
‘Thuis van een weekend op de MTB op het mooie Ameland. Heerlijk weertje deze keer! Zaterdag stond de strandrace op het programma. Startend vanuit het tweede vak kwam ik helaas niet bij de kopgroep, wilde dat graag om toch wat te betekenen voor mijn ploegmaats die in de top 10 staan van het KNWU strandklassement.

Gelukkig kunnen die zelf ook zeer behoorlijk trappen en stond er toch weer een Milremo-Beukers renner op het podium Sven die echt een prima strandseizoen rijd. Zelf een 32ste stek. Blij mee want ik had afgelopen week wat knieklachten en gelukkig bleef dat weg! Zondag samen met Henk de toertocht gereden als mooie training op het marathon seizoen wat voor de deur staat! Prachtige ronde van iets meer dan 90 km. Na 4 uurtjes plezier maken door duinen bossen en strand rap de auto in om de boot van half 3 te pakken richting Avenhorn. Deze week goed herstellen en nog wat bijtrainen, dan zondag de laatste strandrace van dit seizoen gelukkig dichtbij huis in Castricum!! ”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s