3e plaats tijdens Nederlands Kampioenschap Strandrace!!

Weinig wind en goed strand in Noordwijk. Meestal betekend dat veel demarrages en/of grote groepen, maar tijdens een Nederlands Kampioenschap weet je nooit zeker wat er gaat gebeuren!

Nederlands Kampioeschap strandrace Biketeam

Na een snelle wedstrijd met bijna 40km/u gemiddeld bleef er uiteindelijk een groep van ongeveer veertig man over. En dat betekende dus dat er met 52 kilometer in de benen gesprint moest worden. Na super werk van Henk en Aart konden Sven en Roy uiteindelijk vol voor de sprint gaan.

Roy kwam als derde het strand af en kon die positie uiteindelijk volhouden tot op de streep. Na zijn zilveren medaille tijdens het NK Marathon (MTB) een paar maanden terug ditmaal dus wederom een mooie prestatie met de bronzen plak!!

Maar ook de andere mannen reden hard. Sven reedt super en werd 7e! Bram werd 23e en Henk en Aart werden, na top werk voor de ploeg, 35e en 36e! In de 2e groep finishte Marcel als 83e, Jos als 89e en Jacco 105e. Voor de Strava liefhebbers hier de rit van Aart: Strava Rit Aart

Lees hieronder de reacties van onze mannen:

Roy
Slechts 2 seconden verwijderd van het rood-wit-blauw, maar natuurlijk super tevreden met de 3e plaats! Perfect teamwerk en ik reed mezelf in een top positie in de laatste kilometers om te sprinten.

Sven
Helaas was er door het gebrek aan wind en een hard strand weinig spannends aan en was wegrijden onmogelijk. Roy pakte gelukkig nog plek 3! Hopelijk de volgende race weer zwaardere omstandigheden.

Bram
Jammer genoeg niet mijn dag..

Henk
Vandaag in dienst gereden van kopman Sven. Eindelijk weer eens wat macht in de benen en dat was fijn. Zoveel mogelijk geprobeerd weg te springen zodat de andere mannen rustig konden blijven zitten. Bleek de juiste tactiek want Roy won bijna (derde) en ook Sven zat heel kort. Zelf de laatste km niet meer gesprint, was naar de klote.

Aart
Eindelijk een goeie start en snel vooraan de koers kunnen melden om Sven volgens plan te ontzien bij ontsnappingen van andere ploegen. Weinig wind vandaag maar dat vond ik stiekem niet erg! Had goeie benen en tot aan de finale arbeid geleverd. Uiteindelijk 36ste, maar belangrijker Roy werd netjes 3e! En Sven evengoed 7de in een zeer sterk deelnemersveld. Dag toch wel geslaagd dus!

Marcel
Startnummer 225 bleek vandaag tijdens het NK strandrace in Noordwijk niet echt gunstig, toen ik na een paar km voorin kwam was er al een groep van zo’n 60 man gevlogen. Ook onze groep werd uiteindelijk vrij groot door de milde weersomstandigheden, en verder dan een 83e plek kwam ik dan ook niet. De toppers van ons Milremo-Beukers Biketeam zorgden gelukkig voor topprestaties!

Jos
Kan jammer genoeg niet snel starten en daardoor de eerste groep gemist. In de 2e groep lag het tempo niet zo hoog meer (gemiddelde hartslag van 144), maar weg rijden ging helaas ook niet. Wel nog een kritische noot richting de organisatie/ bond:N Jammer dat er op NK geen age groepen zijn, maar vooral ook dat slechts 5 eindprijzen met ruim 500 deelnemers. Dat is wel heel erg zuinig…

Jacco
Met de start moeite om het hoge tempo voorin mee te draaien, daardoor terug gevallen naar de 2e groep en uiteindelijk net buiten de top 100 gefinisht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s