Jacco van Kooten

Naam: Jacco van Kooten.
Geboortedatum: 13-09-1967.
Woonplaats: Breezand.
Werk: Eigenaar AWB Mechanisatie.
Gezinssituatie: Getrouwd met Patricia en samen 2 zoons, Lars en Sven.
Hobby’s: mountainbike, wielrennen, schaatsen en voetbal kijken bij mijn zoons.
Sportverleden: voetbal, schaatsen en wielrennen.
Categorie: Masters 40+, maar voor seizoen 2016/ 2017 zal ik vooral vaak aanwezig zijn als ploegleider voor het Biketeam.nl. Dus iets minder op de fiets
Gewicht: 70 kg.
Lengte: 175 cm.

jacco

Na tot mijn 17e te hebben gevoetbald bij ZAP ben ik lid geworden bij schaatstrainingsclub ’t Zwanen- water, daar heb ik tot mijn 30e wedstrijden gereden, in het begin langebaan maar later marathons waarbij ik ook landelijke wedstrijden reed. Ook heb ik met een ploeg van 6 schaatsers een aantal keer meegedaan aan een 24u race in Baselga di Pine.

Na het 1e schaatsjaar werd ik al gevraagd om bij de Disco Hobby Shop ploeg, de voorloper van de Beukers wielerploeg, te komen fietsen. Ik heb tot mijn 32e met veel plezier bij deze ploeg gefietst met mooie overwinningen als ronde van t’ veld, ronde van oudeschild, open NH kampioenschap op texel, sportdagronde van t’ zand, ronde van oppenhuizen in friesland, een aantal in de tour de lassalle en misschien nog een paar. Ik heb ook nog 4 keer meegedaan met het NK wintertriathlon in assen, (10 km hardlopen, 40 km fietsen en 50 ronden schaatsen) waarbij ik 2 keer 3e werd en 1 keer 2e.

Van mijn 32e tot 44e jaar heb ik niet veel gedaan en ben ik weer begonnen omdat mijn jongste zoon ook wilde mountainbiken en nu heb ik de smaak weer helemaal te pakken.

Na 2 jaar voor het Milremo – Beukers Biketeam.nl te hebben gereden Voor seizoen 2016/ 2017 zal ik vooral vaak aanwezig zijn als ploegleider voor de Beukers – Pearl Izumi mannen en dus iets minder op de fiets

Enkele uitslagen:
1e plaats Ronde van t’ Veld
1e plaats Ronde van Oudeschild
1e plaats Open Noord-Hollands kampioenschap Texel
1e plaats Ronde van t’ zand
1e plaats Ronde van Oppenhuizen (Friesland)
Meerdere overwinningen in de Tour de Lassalle
2x 3e en één keer een 2e plaats Nederlands Kampioenschap Wintertriathlon Assen. (10 km hardlopen, 40 km fietsen en 50 ronden schaatsen)

Jacco van Kooten

”Voor seizoen 2016/ 2017 zal ik vooral vaak aanwezig zijn als ploegleider voor de Beukers – Pearl Izumi mannen en dus iets minder op de fiets”

Jacco van Kooten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s