MTB Beachrace Renesse

Met Roy nog in Zuid Afrika, en Bram ziek thuis, kwamen we gister met 4 renners aan de start tijdens de finale van de Strandrace Topcompetitie. De Koga MTB Beachrace Renesse was het strijdtoneel, en met ruim 70km over lekker zwaar strand beloofde het een slijtageslag te worden, en dat werd het ook 😜.
De eerste kilometers zagen er goed uit met al onze mannen erbij, helaas reed Jos lek en was dat niet te repareren, DNF voor hem dus.

De keerpunten en slechte (lees zachte) stukken strand zorgden ervoor dat de grote eerste groep uit elkaar viel in meerdere kleine groepen.
Sven kon zich prima voorin handhaven, maar nam een risicootje door een andere lijn als de kopgroep te kiezen. Dit keer was dat niet de beste optie en miste hierdoor de aansluiting. Een 15e plek was dan ook het maximale.
Marcel had zijn goede benen uit Lanzarote meegenomen en reed zijn beste uitslag in de Topcompetitie van dit seizoen, 38e.
Ook Barend zat er prima bij en had lang uitzicht op plek bij de eerste 25. Maar door 2 valpartijtjes in zijn groepje kwam hij uiteindelijk als 57e over de finish.
Jos niet de uitslag dus, maar wel op het podium van het eindklassement Master50, 3e! En ondanks dat Bram er niet was bleef ook hij (1 wedstrijd mocht geschrapt worden) 3e in het klassement, dus konden we toch nog met 2 bekers terug naar huis 😃.

Een dag eerder reed Räphael de laatste wedstrijd van de Regio Beachraces. Na een sterke wedstrijd waarin hij meerdere keren terug kon keren in de kopgroep werd hij uiteindelijk 6e!

Mooi gereden allemaal, nog één strandrace te gaan dit seizoen; over 2 weken het Nederlands Kampioenschap.

📸Erik Ruigewaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s