Sven pakt de overwinning in Castricum!

Sven pakt overwinning in Castricum!

sven-overwinning

Koud, bevroren zand en sneeuw maakte van deze editie van de MTB strand race weer een hele mooie: Al na enkele kilometers ontstond er een kopgroep die langs het bevroren duin reed, maar vlak voor de eerste strandafgang in Bergen kwamen er weer wat renners van achteruit terug. Nu zaten naast Sem, Sven en Roy ook Bram weer voorin mee waarna de groep ongeveer 30-40 man groot was. Precies het moment voor Roy om de aanval te plaatsen!

Met de groep langs de waterkant en Roy rechts tegen het duin pakte hij al snel een meter of 100 meter voorsprong, en kon er zo met ruime voorsprong vandoor gaan met de tussensprint-premie in Bergen aan Zee.

Toen de groep weer samen kwam en de mannen het strand weer op kwamen ging de gashendel flink open. Al snel bleef er nog maar een klein groepje over met alle strandfavorieten en wegrenner Laurens Ten Dam er bij. Terwijl Roy nog aan het bijkomen was van zijn aanval en Sem helaas de aansluiting verloor door een aflopende band, voelde Sven zich sterk. Hij draaide goed mee en toonde ook bij het keerpunt in Camperduin dat hij bij de sterkste hoorde.

Na verschillende aanvallen bleef er een kleine kopgroep van een paar renners over en werd het een sprint tussen Richard Janssen, Stefan Vreugdehil en Sven. De mannen hadden de finale goed verkend en de lijn die Roy voor de race pakte (hoog tegen het duin) leek het snelste. Sven nam de gok, koos er voor om hoog tegen de duinen te blijven rijden, en maakte er een lange sprint van. Het pakte goed uit en daardoor kwam hij, na een flinke krachtsinspanning, met meer snelheid dan de andere 2 renners als eerste over de streep. En pakte zo net als vorig jaar de overwinning in Castricum!!

Roy reed een sterke terugweg en kwam nog als 12e over de meet en ook Bram & Jos zat er weer goed bij. Een mooie overwinning voor het team en de eerste in de Beukers – Pearl Izumi kleding!

De Castricum – Camperduin – Castricum Video:

 

img_9243

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s