De kop is er af! Hoek van Holland – Den Helder

De kop is er af: Hoek van Holland – Den Helder, de eerste wedstrijd van de strandrace competitie, is gereden. De 130 kilometer lange wedstrijd langs de kust van Noord- en Zuid-Holland was dit jaar al enkele weken van te voren vol. Maar liefst 1000 renners en rensters stonden vandaag aan het vertrek en het was voor ons natuurlijk de eerste wedstrijd in de gloednieuwe Milremo – Beukers Biketeam.nl kleding!

Sven zat samen met Bram lang mee in de kopgroep en reed tot Petten voor een podium plaats, maar mede door kramp ging dat helaas niet lukken. Toch finishte Sven nog op een mooie 4e plaats! Bram finishte uiteindelijk op een 8e plaats en was daar naar eigen zeggen ”Erg blij mee in zo’n sterk deelnemersveld!”

10402821_490865341055584_4448974553650281844_n

Maar ook de andere mannen deden het goed. Henk kwam na een moeizame start in een achtervolgende groep waarin redelijk goed samen werd gewerkt. In hoog tempo kwam de groep dichterbij de kopgroep en bij Callantsoog zag Henk zijn kans. ” Ik heb alles of niets gespeeld en ben met een Belg weggereden uit de groep. Toen heb ik nog veel plekken kunnen winnen, maar het was helaas net tekort voor de top 10. Toch ben ik wel tevreden met een 13e stek tijdens mijn strand rentree! En nu ben ik moe, echt moe!” Mooie uitslagen voor onze 3 kopmannen dus!

Niet ver daar achter kwamen Marcel (die het nieuwe strand langs de Hondsbossche Zeewering van iets te dichtbij heeft bekeken 😉 en Jacco respectievelijk als 60e en 63e over de streep. Jacco had het bij de strand op- en afgangen moeilijk en moest af en toe een gaatje laten vallen. Gelukkig kregen ze het gat met een paar man elke keer dicht tot dat ze in Petten waren. Ze kwamen met 3 man te rijden en werden nog ingehaald door een groep, waardoor de top 50 net uit het zicht raakte.

Jos had vandaag helaas een wat mindere dag ” Ik had heel veel last van mijn rug, zo erg dat ik bij Ijmuiden aan afstappen heb gedacht , maar in zo’n mooie outfit mag je nooit afstappen! Eén troost: overall klassering was matig maar ik werd wel 1e in leeftijdscategorie, 60+”

Al met al een super mooie dag met mooie uitslagen! Iedereen bedankt voor de aanmoedigingen en Monique, Sam, Sem, Rolf, Aart, Jaap, en iedereen die we misschien zijn vergeten hartstikke bedankt voor de verzorging!

1531688_863710626982498_7989072519872967218_o
jos20141109-DSC_2953

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s