Barend Derriks

Naam: Barend Derriks
Geboortedatum: 2-1-1981
Categorie: amateurs/masters 30+
Lengte: 174cm
Gewicht: 65 kg ( in vorm ) ☺ 70 kg ( uit vorm ) ☹
Woonplaats: Heerhugowaard

Barend.png

Sportverleden:

Ik ben op 8 jarige leeftijd voor het eerst lid geworden van een sportvereniging. De meester op school had gezegd dat ik snel was en dat atletiek misschien iets voor me was. Ik werd lid van atletiekvereniging Castricum. Elk weekend gingen we met een groepje jongens wedstrijdjes in de buurt af. Op de 1000 m was ik altijd sterk.

Toen ik 15 was ging ik trainen bij Guido Hartensveld, tegenwoordig trainer van o.a. marathonloper Michel Butter. Met succes, want ik werd dat jaar meteen twee keer Nederlands kampioen op de 1500 m. In de jaren daarna werd ik steeds beter en mocht ik deelnemen aan de Europese- en Wereldkampioenschappen. Hele mooie ervaringen!

Blessure

In 2002 scheurde ik mijn achillespees. Een blessure waardoor ik vandaag de dag nog steeds niet veel kan hardlopen. Ik werd helaas gedwongen te stoppen.

In de jaren daarna deed ik helemaal niets aan sport. Ik kwam flink wat kilootjes aan. Toen ik in 2007 mijn studie aan de Pabo had afgerond, ging ik met 400m loper Peter Wolters en wielrenner Laurens ten Dam drie weken naar Portugal. Ik had een goedkope mtb in de supermarkt gekocht en me ingeschreven voor Egmond Pier Egmond. Lau ging in Portugal 5 a 6 uur per dag trainen. Een mooie voorbereiding voor EPE!…………

Het is me gelukt om 2 keer een ritje van 4 uur mee te doen, daarna heb ik 2 weken voor pampus bij het zwembad gelegen. Ik was gesloopt!! Vier weken later werd ik 155e in Egmond. Ik werd er aangesproken op mijn noppenbanden. Waarom geen supermoto’s (De strandband in die tijd)? Een ding wist ik wel: Ik moest weer lekker gaan bewegen! Ik ben me steeds meer gaan verdiepen in materiaal. Bij Beukers Bike Centre viel mij de klantvriendelijkheid en goede service meteen op. Ik heb er goede adviezen gekregen op gebied van materiaal, voeding en training. Inmiddels ben ik een pure liefhebber en vind ik fietsen een prachtige manier om fit en gezond te blijven.

Heerlijk om na een drukke werkdag een rondje op de strandfiets te doen! Uiteraard ben ik ontzettend blij dat ik voor dit mooie team mag uitkomen. Ik hoop voor Beukers Pearl Izumi veel mooie strandraces en marathons te rijden, om vervolgens na afloop mooie verhalen met elkaar te delen!